5

Vrei sa-ti placa jobul tau?

Te gandesti sa iti faci afacerea ta… sau sa lucrezi intr-o multinationala… sau ce alte minunatii iti mai trec prin cap cu privire la felul in care vrei sa te implinesti pe plan profesional.

Daca in momentul acesta faci ceea ce iti place in conditiile pe care le-ai visat, FELICITARI! Inseamana ca deja ai aplicat legea atractiei.

Cum, nu stii ce este legea atractiei? Dar filmul The Secret sigur l-ai vazut. Daca nu, iti sugerez sa-l vezi dupa ce termini de citit articolul.

Ca sa iti potolesc curiozitatea referitoare la acest film, am sa-ti spun intr-o fraza, o concluzie foarte importanta pe care am tras-o dupa ce am vizionat acest film:

Tu esti magnetul care atrage ceea ce ti se intampla!

Intorcandu-ne la subiectul nostru despre locul de munca ideal probabil te intrebi de ce te afli in acest moment in compania si in pozitia in care esti acum si nu iti place deloc. Sau de ce te chinui de ceva vreme sa iti gasesti un loc de munca care sa-ti satisfaca criteriile sincere si corecte.

Raspunsul e simplu: tu ai atras locul de munca in care esti acum sau din care tocmai ai plecat si nu stii incotro sa o iei.

Tu esti responsabil de ceea ce ti se intampla. Acum si aici. DECIDE ACUM ce vrei sa faci din punct de vedere profesional. Pentru a-ti usura incursiunea iti propun un exercitiu.

Ia o foaie de hartie si un pix, citeste intrebarile de mai jos si raspunde imediat cu maxima sinceritate. Iata intrebarile:

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

1. Ce stii tu sa faci?
2. Ce poti tu sa faci?
3. Ce vrei tu sa faci?
4. Pentru cine vrei tu sa lucrezi?
5. Cand vrei tu sa incepi sa lucrezi la jobul / proiectul etc?

Ai raspuns? Daca da, acum putem merge mai departe.

Ce simti tu acum? Esti fericit/a? Multumit/a? Ai vreo teama, vreo indoiala? Daca raspunsul la aceasta intrebare e afirmativ, iti sugerez sa identifici ce anume te face sa simti asta. Daca nu reusesti singur/a roaga pe cineva sa te ajute: un mentor, un coach.

Dupa ce ai clarificat ce anume te facea sa-ti fie teama si ai inlocuit cu gandul/actiunea cu un gand care te face multumit, mergem mai departe.

Pretinde ca ai jobul la care visezi. Asuma-ti sentimentul pe care ti-l da faptul ca ocupi acel Job Ideal. Simte cu tot corpul tau emotia placuta, satisfactia pe care ti-o da faptul ca esti in locul care iti place si faci ceea ce iti place. Vizualizeaza rezultatul, simte emotia.

Acum verifica daca e potrivit pentru tine. Pune-ti singur/a intrebarea ca sa afli daca intr-adevar e ceea ce ai nevoie pentru ca tu sa fii implinit/a din punct de vedere profesional.

E totul asa cum ai visat? Daca da, mergem mai departe parcurgand ultimii doi pasi:

6. Detaseaza-te!
7. ACTIONEAZA ACUM!

Pentru garantia succesului am sa-ti spun secretul meu: FII CONSECVENT. Dar despre asta vom vorbi mai pe larg in alt articol.

Comments are closed