Acasa » Cum sa-ti vezi visul devenit realitate

Cum sa-ti vezi visul devenit realitate

Te-ai gandit de cand erai mic copil ca ai vrea sa faci un lucru, sa devii ceva, cineva, dar niciodata nu ai avut sansa? Acum, cand te gandesti la toate acele lucruri, ti se par niste copilarii, niste povesti nemuritoare?

Stiu ca ai toate motivele sa crezi asta: viata nu a fost atat de roz pe cat parea in copilarie, lucrurile au luat tot felul de cai nefiresti, esti ocupat pana peste cap si nu mai ai timp nici sa te gandesti la lucrurile astea. Esti martor la propria ta imbatranire. Te uiti, pasager, cum viata trece pe langa tine si cum toate lucrurile care te-ar implini, pur si simplu ”nu ti se arata” sa le ai.

Oricat de mult incerc sa fiu de acord cu aceste argumente, nu contenesc sa caut motive pentru care ar trebui sa lupti sa ai acele lucruri. Sa faci ceea ce simti ca ar putea sa-ti implineasca viata. In fond si la urma urmei e viata ta si, daca ti-au mai ramas datorii, sunt datoriile tale fata de tine.

Hai sa incepem cu prima: esti dator fata de tine insuti sa-ti traiesti visurile. Iar asta presupune trei lucruri: Gandire, Strategie, Actiune.

Incotro vrei sa mergi? Ce doresti sa faci? Ai un vis in asteptare? Ce faci pentru a face sa se intample?

Tu decizi

Tu decizi daca visul tau se va intampla! Poti sa astepti pur si simplu, poti sa iti doresti, poti sa speri ca va veni un ajutor pe nepusa masa, insa toate astea sunt la limita hazardului.

Si te intreb: de ce sa fii tocmai tu alesul pentru acest hazard? Ce te face intre 6 miliarde atat de special incat, fara niciun efort, sa primesti visul implinit pe tava? Viata asta nu inseamna asteptare. In schimb inseamna a lua decizii: spune ca vei avea ceea ce-ti doresti, sau spune ca nu poti chiar acum.

Cheia cea mai importanta pentru un vis devenit realitate este a face investitii cu caracter personal. Visele care devin realitate au nevoie de angajament si de actiune. Asteptarile, dorintele si visele fara un angajament nu fac sa se intample nimic.

Oamenii care ne-ar putea ajuta nu vor aparea pentru „ce-ar fi daca” sau „as putea sa”. Lipsa sprijinului celor dragi sau a celor din jurul nostru sunt o scuza convenabila. Dar asta e reactia gresita. Daca ne dorim sa ne implinim visul, trebuie sa fim capabili sa explicam oricui in ce fel acest vis poate sa devina realitate. Iar acest lucru presupune gandire, strategie si actiune.

Cum sa faci din visul tau o realitate?

Un vis are nevoie de mai mult decat o dorinta. Dorintele se dizolva in ceata. Pentru a deveni realitate, un vis are nevoie de o fundatie de beton, nu de nisip. Cand oferi o baza solida, oamenii asculta. Ei va acorda atentie pentru ca v-ati mutat visul pe taramul posibilitatilor.

Iata cum poti ajunge la fundatia de beton de care ai nevoie:

  1. Defineste-ti visul. Scoate-ti ideea din cap. Pune-o in fata ta si uita-te critic la ea. Cum arata „visul devenit realitate”? Cum functioneaza? Vezi vreun exemplu viu in lume, in jurul tau? Descrie-l in cele mai mici detalii.
  2. Defineste-ti pozitia. Este acest vis o alegere buna pentru cine esti, ce stii si ce poti face? Ce seminte din acest vis sunt deja in viata ta? Cum ai putea sa le hranesti, sa faci sa creasca?
  3. Gandeste-ti strategia. Care e calea de aici spre realizarea visului? Porneste cu visul asa cum il vizualizezi ca realizat si gandeste inapoi, spre locul si momentul in care esti acum.
  4. Detaliaza-ti nevoile. Ce lucruri ai facut deja? Ce poti face pe cont propriu? Ce fel de ajutor si resurse poti inchiria, imprumuta sau macar cauta? Sorteaza-le in trei liste.
  5. Stabileste-ti angajamentul. Ce presupune din partea ta pentru a face visul sa devina realitate? De ce acest vis si nu altul? Cu ce argumente te vor confrunta ceilalti? Cum vei raspunde la ele? La ce vei fi dispus sa renunti si ce vei fi dispus sa investesti? Ce-ai face singur daca ar fi sa ramai singur cu visul tau? Iti vei da permisiunea sa mergi dupa visul tau – chiar si atunci cand lumea iti va spune ca nu ar trebui sa faci acest lucru?
  6. Fa o lista cu cei care te vor sprijini si cu cei care vor fi avocatii tai. Cine mai vede visul tau? Cine vrea succesul tau? Cine te ajuta sa gandesti? Cine te poate ajuta sa iti satisfaci nevoile identificate mai sus?
  7. Scrie-ti povestea. Da o denumire visului tau. Scrie o fraza despre ce anume va face acest vis. Scrie trei puncte care explica modul in care alti oameni pot beneficia daca ajuta ca acest vis sa devina realitate.
  8. Gandeste-te cum vei cere ajutorul. Vizualizeaza-te cerand ajutor. Alege cuvintele pe care le vei folosi. Scrie diferite solicitari pornind de la beneficiile pe care ceilalti le vor avea ajutandu-te sa-ti realizezi visul.
  9. Defineste-te prin visul tau. Cand oamenii intreaba ce faci, spune-le despre visul pe care il faci sa devina realitate. Gandeste-te la „munca de zi” ca sprijin si supliment la vis. Sunt un pilot care acum lucrez aici, nu sunt un tamplar care lucreaza sa devina pilot.

Care este diferenta dintre mine si tipul care a primit ceea ce am vrut eu cand eu nu am lucrul acela? El a dorit suficient pentru a ramane in joc cand a devenit dificil. Am decis undeva ca altceva era mai important.

Visul este acolo. Nu e magie. Nu e recreatia mare. Este a-ti da permisiunea de a darama toate semnele cu STOP. Cu siguranta ati cunoscut deja pe cineva pe care l-ati apara cu orice pret. Gasiti un vis de genul asta – unul pe care il veti proteja obsesiv – si veti face ca acel vis sa se intample.

Ai visul? Cand vei face marea investitie?

WEBINAR GRATUIT: Dublează-ți Vânzările pe Social Media în doar 3 Luni

Pentru Antreprenorii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Reach-ul și Vânzările în doar 3 Luni.

Există oare o METODĂ prin care te folosești de rețelele sociale ca să obții o creștere exponențială a reach-ului și a vânzărilor?

Da, există! Vezi ce rezultate am obținut eu pentru clienții mei folosind această metodă și cum o poți replica și tu.

2 răspunsuri

  1. Da
    Ai dreptate. Dar oare toata lumea poate sa face ce ai scris tu? Visuri avem toti pe toate planurile. Depinde care este prioritar pentru tine ca persoana. Sper ca fiecare sa poata sa finalizeze fundatia de beton desi e cam greu in zilele noastre.

  2. Am!

    „Porneste cu visul asa cum il vizualizezi ca realizat si gandeste inapoi, spre locul si momentul in care esti acum.” – nu m-am gandit la acest aspect desi mi-am facut in scris o imagine clara a stilului de viata traind acel vis.

    Cred ca acest lucru ma v-a ajuta sa gasesc pasii concreti de actiune.

    „Fa o lista cu cei care te vor sprijini si cu cei care vor fi avocatii tai.” – si acest aspect il consider foarte important. Una e cand ai o echipa si va sustineti reciproc la greu si alta e cand faci totul de unul singur.

    Multumesc. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
2 SESIUNI LIVE cu același conținut

Înscrie-te la webinar

Pentru Antreprenorii și Marketerii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Vizibilitatea și Vânzările în 2024.