23

Misiunea ta profesionala

Am sa abordez un subiect delicat si sper sa fie un semnal de alarma pentru multi dintre cei aflati in cautarea unui loc de munca. Ma doare in ultima perioada sa vad atata lume disperata, disperata dupa “orice” job, nu conteaza cat se plateste, nu conteaza daca imi place, job sa fie ca sa pot sa supravietuiesc.

Oare cat de normal este ceea ce se intampla? De ce anumite joburi se dau pe sub mana, ca si niste bunatati? De ce ajungi sa crezi ca orice faci e gresit? Nu trebuie sa stii prea multe pentru ca daca stii atunci esti “evitat”, atunci esti “scump”, atunci “ai pretentii”. Oare cum poti sa iti permiti pe asa o piata sa ai pretentii? Nu mai conteaza cunostintele acumulate, experienta, entuziasmul… oare ce conteaza?! Asadar azi vezi oameni capabili, oameni deosebiti care se lupta sa obtina “orice job” si asta pentru a supravietui.

In primul rand nu uitati ca daca va doriti “orice” asta e ceea ce primiti, nu uitati ca in felul asta “educati” angajatorii, e normal sa iti ofere mai putin sau sa te trateze intr-un anumit fel daca tu esti dispus sa accepti. Suntem si noi de vina pentru situatia in care suntem, sa nu uitam asta! Ne lasam atrasi intr-o situatie de care profita multa lume.

Aud des spunandu-se “Capul plecat sabia nu il taie!”. Oare chiar nu mai avem pic de credinta? Chiar nu mai avem speranta? Chiar ni s-au furat si acestea? Suntem atat de disperati in tara asta incat sa iti doresti sa muncesti si sa iti faca placere ceea ce faci este o utopie?! Ne lasam atat de usor umiliti si acceptam orice ca apoi sa platim atat de scump pentru acel “orice”.

Stim foarte bine cu totii ca locul de munca ne ocupa foarte mult timp din viata, stim foarte bine ca daca acolo ne sunt incalcate principiile si valorile acestea se vor reflecta apoi in sanatatea noastra. Ei… dar supravietuim, intrebarea mea este pana cand?! Pana ne imbolnavim?

Daca “a avea probleme”, “a avea datorii” devine sloganul vietii noastre trebuie sa ne oprim si sa ne intrebam: oare asta e viata pe care o aleg? Oare o alta cale “sa supravietuiesc” nu exista?!

Exista, cu siguranta! Insa suntem atat de preocupati de probleme, de datorii, si pe buna dreptate ca doar asta auzim, incat nu mai reusim sa ne detasam de suferinta noastra, de lupta pe care trebuie sa o ducem. Spunem mereu: “e greu sa ai un job cat de cat decent”, “e greu sa iti gasesti un job pe vremurile astea”, “taci si rabzi orice la job ca doar azi nu angajeaza nimeni”, “viata e grea azi”… si de cuvantul criza nici nu mai vreau sa pomenesc.

E dureros, e cumplit, ma doare inima sa vad oameni frumosi, oameni care nu vor decat sa munceasca, prieteni dragi mie care se zbat. E ca si cand sunt la mal, i-a adus valul, dar nu se pot ridica, nu pot iesi nici din apa dar nici inapoi nu mai au putere sa se intoarca. Cum sa te ridici in aceasta situatie? Cand te simti singur, cand orice ar face cei din jur nu e de ajuns, ei oricum nu te inteleg desi sunt alaturi de tine. Presiunea e mare, o simti de peste tot… si doare… si te simti inutil, dar poti ALEGE sa treci peste asta.

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

Stiu, vorbesc despre misiunea profesionala cand toti ar trebui sa acceptam orice job in orice conditii. Eu am convingerea ca fiecare dintre noi are ceva unic de oferit pe aceasta lume si trebuie doar sa ne dam voie sa descoperim acel ceva ce ne reprezinta. O data ce facem acest lucru, si punand atata pasiune si daruire in munca noastra, vor veni toate catre noi.

Aveti incredere in voi, in forta voastra si nu va lasati umiliti. Meritati mai mult si sunt convinsa ca daca veti crede in voi veti reusi. Din pacate si increderea si disperarea depind de noi. Redescopera-ti credinta, aprinde din nou speranta, arunca disperarea si urmeaza-ti misiunea! Eu am incredere in voi!

Comments are closed