14

Sarbatorind viata

Anul 2007. Vara, luna iunie. O zi de duminica. Dimineata. Amfiteatrul B1 din corpul B al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Pentru cei care nu stiu Iasiul, zona Copou. Generatia mea are cursul festiv. Ia cuvantul unul dintre profesori, Adrian Monoranu. Sare repede peste obisnuitele formulari de carton.

Arunca o privire circulara asupra salii si apoi rosteste apasat in microfon:

Secretul in viata e sa va bucurati de ceea ce ati obtinut. Si sa va bucurati chiar in acele clipe. Fara amanari, fara niciun fel de retineri. Este esential sa stiti cum sa faceti mare sarbatoare dupa ce v-ati atins obiectivele. Nu va luati dupa cei care va tot indeamna la o viata de sacrificii in care sa va tot amanati exprimarea bucuriei. Viata trebuie traita la timpul ei. Si timpul ei e in fiecare clipa.

Miercuri dimineata am scris pe blogul meu ca Timisoara se va califica. Dincolo de nebunia unei astfel de afirmatii, dincolo de valoarea adversarului care cu doar 2 luni in urma castigase o cupa europeana, dincolo de logica rece si de multe ori pesimista, viata te lasa cu gura cascata, desi tu nu prea ii permiti asta mai des prin atitudinea ta.

Timisoara s-a calificat. Dupa meci au aparut tot felul de indivizi care ii indemnau pe jucatori “sa nu cheme lautarii, ci sa fie retinuti”. Daca nici acum, oare cand ar fi trebuit chemati lautarii? (Sau trupele rock, sau punk sau ce doresc jucatorii. :)) Cand echipa va fi eliminata? Cand vor trece 100 de zile de la eveniment? Cand anume?

Sufletul acestei lumi a fost sfasiat de ghearele unei pisici cu creierul plin de resentimente si frustrari. Si din acel mieunat a luat fiinta expresia “viata e grea”.

E grea pentru ca oamenii nu stiu sa se bucure de ceea ce au deja. E grea pentru ca nu sarbatoresti faptul ca esti sanatos, dar iti plangi de mila atunci cand nu mai esti.

E grea pentru ca iti pasa de ce spun cei din jur, desi tu stii bine ca telurile tale in viata sunt de alta natura. E grea pentru ca nu iti faci curaj sa le spui tuturor asta. E grea pentru ca ti-e rusine sa recunosti ca suferi. E grea pentru ca ti se pare de neconceput sa recunosti ca ai gresit. E grea pentru ca duminica dimineata nu iesi in parc sa asculti linistea.

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

O liniste cat o stare de bine cu care ai plecat in viata de la un curs festiv.

Comments are closed