10

Vizualizarea: viseaza cu ochii deschisi!

Iubesti. Visezi cu ochii deshisi la momentul cand te vei intalni cu el/ea. Ce simti, cum arati, ce faci? Nu-i asa ca vezi o imagine foarte fericita, cu multe detalii si senzatii placute Esti din nou copil si te joci de-a doctorul, vanzatorul, mama sau tata. Aplici inconstient tehnica vizualizarii viitorului.

Ti s-a intamplat sa te imaginezi depasind un obstacol fizic, pe care nu reuseai nicum sa il treci? Mie da! Am constatat de multe ori ca a functionat sa ma imaginez depasindu-l. Chiar am reusit!

Cu totii vizualizam: constient sau inconstient. Poate ti se pare ceva copilaresc sa faci din asta un obicei, insa efectele vizualizarii te vor convinge ca merita.

Vizualizarea este o tehnica foarte eficienta de atingere a obiectivelor, bazata pe crearea de imagini mentale. Toti marii oameni de succes s-au folosit de vizualizare pentru a obtine ce vroiau. Vizualizarea iti da increderea ca poti reusi.

Mai aproape de ce iti doresti

A vedea este o certitudine. Multi oameni spun: „nu cred pana nu vad cu ochii mei”. Cam asa functioneaza si creierul. Vizualizand, creierul se asigura ca imaginea creata e reala.

„If you can imagine it, you can achieve it; if you can dream it, you can become it.”
— William Arthur Ward

S-a constatat ca in momentul in care un om isi foloseste imaginatia se activeaza aceleasi portiuni din creier care sunt responsabile cu partea vizuala. Creierul uman nu poate face distinctia intre real si imaginar. Trecutul si viitorul sunt identice. Atata timp cat poti sa creezi cu acuratete o imagine la nivel mental, creierul va crede ca e reala, deci tangibila.

Carl Sandburg a spus „Nothing happens unless first is a dream.” Cu alte cuvinte tot ce realizam este o consecinta a gandurilor noastre, a imaginilor cu care ne-am alimentat creierul.

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

De multe ori ne e greu sa ne concentram atentia asupra unor obiective a caror stare finala nu o definim foarte clar. Vizualizand starea finala in care vrem sa ajungem cream o destinatia precisa spre care ne indreptam. Ca urmare, efortutile noastre vor fi indreptate inspre directia buna. E mai bine decat daca am rataci fara sa stim incotro mergem.

Zi de zi

Vizualizarea este un proces continuu pe care, o data ce l-ai deprins si i-ai dezlegat misterul, nu iti mai vine sa il lasi sa plece.

Poti sa il aplici pentru cele mai diverse situatii: cand vrei sa tii o prezentare si vizualizezi modul in care iti vei expune ideile, posibilele intrebari ale audientei, cand vrei sa incepi o afacere si iti imaginezi cum vei fi peste 3 ani, cati clienti vei avea, cum vei semna contracte si vei fi apreciat de cei din jur, cand vrei sa ajungi in Hawaii si simti soarele fierbinte pe incalzindu-ti pielea, apa clara si racoritoare, rasaritul soarelui.

Vizualizarea e libera, fara restrictii.

Iata ce poti face ca sa te bucuri de efectele vizualizarii:

  1. Gandeste-te la starea finala in care vrei sa ajungi. Ce rezultat vrei sa ai? Ce vrei sa obtii? Nu te lasa convins ca ceea ce vrei este prea inalt, ca lumea spune ca e imposibil. Dream BIG!
  2. Scrie ceea ce tocmai ai gandit. Notand, creierul formeaza automat o imagine a ceea vrei sa obtii si se va concentra pe acel obiectiv.
  3. Crezi. Trebuie sa fii 100% convins ca il vrei. Daca nu esti sigur ca vrei nu vei avea rezultate. Daca nu crezi in tine, nu vei reusi. Ai incredere ca poti sa obtii ce vrei.
  4. Creeaza imagini cu starea finala. Imagineaza-te pe tine facand parte din acea imagine. Nu te rezuma la rolul de spectator. Esti regizor si actor in acelasi timp!
  5. Adauga detalii zi de zi. Concentrandu-te asupra aceluiasi obiectiv, repetarea vizualizarii aduce aspecte noi pe masura ce o practici. Coloreaza, adauga muzica si senzatii cat mai diverse. Lasa-ti imaginatia sa zboare!
  6. Simte prin toate mijloacele starea ta in momentul respectiv. Ce auzi? Ce faci? Cum te simti? Fii cat mai precis!
  7. Incepe acum cu obiective pe termen scurt: sunt mai realiste si poti sa monitorizezi efectele.

Inainte sa iti urez vise placute, iti spun ca vizualizarea este doar preludiul. Urmeaza actiunea.

Comments are closed