7

1000 de intrebari pentru cupluri

Este titlul unui e-book pe care il puteti gasi aici.

Nu cartea ma intereseaza, ci titlul ei. Nu stiu de ce am o reticenta la tot ce se vinde cu acest mod de prezentare (pe care l-au imprumutat si romanii). Insa ideile autorului pot fi bune, cine stie… mai ales ca face o afirmatie interesanta in prezentare: circa 83% din divorturi nu s-ar mai produce daca partenerii si-ar pune intrebarile potrivite.

Motive de „contradictii”

Parerea mea (pe care am exprimat-o anul trecut intr-o serie de articole) era ca despartirile (si nu ma refer doar la divorturi, ci la orice fel de separare – inclusiv „singuratatea in doi”) se datorau indeosebi catorva factori principali ce tin de sex (inainte si in timpul relatiei), pierderea identitatii in indragostire, ritualuri de dormit si lipsa viziunii comune de viata.

Insa oamenii sunt atat de diferiti, cu personalitati atat de complicate incat acesti factori principali pot fi insuficienti la un moment dat. In sensul ca, daca nu ai grija, te poti separa din orice – inclusiv din cauza masinii pe care ai lovit-o, papagalului care deranjeaza sau hotelului prost ales intr-o vacanta.

Daca e sa analizezi viata in totalitate (asa cum autorul cred ca vrea sa o faca, privind asupra unei palete largi de subiecte) vei gasi, cu siguranta, nenumarate motive de contradictii. Sanatate, hrana, vacante, idei spirituale si religioase, casa, masina, sarbatori, trecut, viitor, comunicare, bani, copii, cariera, prieteni, hobby-uri si multe, multe altele.

Sa fim seriosi, compatibilitate ridicata peste tot cam greu… nici macar autorii de romanele siropoase sau scenaristii de telenovele nu indraznesc sa mearga pana intr-acolo.

“Diplomatia”

E indicat sa pui aceasta mie de intrebari in cuplu? Probabil ca da. Cand anume insa?

Aproape toate relatiile incep oarecum inconstient, prin „atractie”, care nu e o alegere a mintii constiente, ci mai mult o simtire. Chiar daca ea se exprima diferit – la barbati indeosebi prin atractia fizica iar la femei indeosebi prin atractia de personalitate.

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

Din acest punct de vedere femeile „cucerite” sunt mai intelepte si probabil ca se gandesc inaintea barbatilor la multe din „intrebarile potrivite”. Barbatii, la randul lor, au nevoie sa invete sa „cucereasca” o femeie cu „diplomatie” – pentru ca va veni momentul in care vor fi pusi in fata acelor intrebari, direct sau indirect.

Si fara o prezenta, o personalitate puternica si o integritate a „intentiei” separarea e aproape inevitabila (mai multe despre acest joc al seductiei prin prezenta veti gasi aici).

Diplomatia, desi poate mai prezenta la femei, are nevoie de a fi „pazita” de valul propriilor emotii. Se spune ca femeia este ceea ce simte iar barbatul este ceea ce face – o programare specifica pe care ne straduim sa o echilibram pentru a deveni mai armoniosi. Emotiile, simtamintele, pot distruge in secunde ceea ce, in mod constient, ai creat in saptamani, luni sau ani. Indeosebi cand cele 1.000 de intrebari ating puncte dureroase… si asta e valabil pentru toti.

Unica intrebare

1.000 de intrebari ce duc la „contradictii” pot fi reduse la una singura, insa. “Cine aleg eu sa fiu in relatie?” Este intrebarea ce poate hotari lucrurile de la inceput sau le poate armoniza pe parcurs.

Intotdeauna am considerat ca mai intai trebuie sa ne casatorim cu noi insine. Dupa ce ti-ai luat angajamentul fata de tine insuti si fata de calatoria ta interioara, esti mai rezistent.

Apoi, daca apare partenerul visurilor, toate bune si frumoase, si daca nu apare, nicio problema, pentru ca esti intr-o relatie reusita cu sinele tau launtric. Astfel, deveniti o optiune si mai buna pentru un potential partener – deci este o idee buna sa va casatoriti cu voi insiva mai intai.

In reallitate, este casatoria dintre partea yin din voi si perechea sa yang. Este juramantul vostru ca veti fi credinciosi idealurilor voastre spirituale si luminii din interiorul vostru.
— Stuart Wilde – Al saselea simt

Una, 100 sau 1.000 de intrebari… cand vine vorba de relatii nu stii niciodata. “Cine aleg eu sa fiu” te defineste insa mereu – si orice angajament ti-ai lua, fata de tine insuti sau altii, e mai presus de orice intrebare.

Comments are closed