14

Atitudinea: cum sa-mi schimb radical viata (I)

Atitudinea

Care este atitudinea ta?

Of ma simt mizerabil! Toata lumea ma uraste, nu mi se intampla nimic bun in viata asta!

Te auzi? Apoi te intrebi: Cum vad viata? Care sunt principiile dupa care ma ghidez? Ce fac cand am impresia ca viata si-a intors armele impotriva mea?

Ma nemultumeste ce traiesc! Ma pierd adanc in rutina, ma gandesc ca am atatea probleme, ma gandesc ca nimeni nu ma intelege, incerc sa gasesc solutia salvatoare ca intregul curs al vietii mele sa se modifice! Vreau o minune!

Cine e vinovat cand lucrurile imi merg pe dos?
Cum apreciez viata cand ma simt mizerabil?
De ce ar trebui sa fiu ingaduitor daca altcineva e vinovat pentru ce mi se intampla?

Cand devii constient si responsabil de viata pe care o duci, adeseori apar intrebari in legatura cu ce experimentezi in fiecare zi. Uneori gasesti raspunsurile, alteori te pierzi in secolul vitezei, pui totul pe seama destinului crunt si a altora si starea ta generala devine una de iritare, de nemultumire continua.

Scoala, serviciul, situatia familiala si sentimentala sunt aspectele care ne influenteaza in cea mai mare masura si ma tot intrebam in urma cu cativa ani:

Ce as putea sa fac sa-mi schimb radical viata?

Bun, traiesc, iubesc, ma simt bine o zi, ma simt mai putin bine alte 10 si totusi care e secretul oamenilor care sunt mereu veseli si par rupti dintr-o cu totul alta lume? O lume unde ti se ofera, tot, unde ti se da buna dispozitie, unde zambetele nu sunt doar la loterie si „unde soarele rasare si fara sa-l platesti” sau sa-l mituiesti. :)

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

Stiu cum! Am sa-ti spun o poveste.

A fost odata ca niciodata un rege care domnea peste o tara prospera. Intr-o zi el a mers in excursie in niste taramauri indepartate ale regatului lui. Cand s-a intors la palat a inceput sa se planga cat de tare il dor picioarele pentru ca era prima data cand mergea intr-o excursie atat de lunga si drumul pe care a pasit era batatorit si plin de pietre. A stat putin si s-a gandit si a ordonat ca fiecare drum din palatul sau sa fie acoperit cu piele. In mod sigur asta a costat sacrificarea multor animale si o multime de bani.

Vazand asta unul dintre servitorii sai intelepti a indraznit sa-l intrebe: De ce trebuie sa cheltuiesti atatia bani, maria ta? De ce nu tai doar o bucata de piele sa-ti acoperi piciorul care te doare?

Surprins la inceput, pana la urma regele a fost de acord cu sugestia servitorului si a ordonat sa i se faca pantofi pentru el.

Morala? Uneori pentru a face ca lumea sa fie un loc in care sa traiesti fericit, mai bine te schimbi tu, iti schimbi perceptia si viziunea decat sa incerci sa schimbi lumea! Daca nu esti rege s-ar putea sa nu-ti fie usor sa faci toate modificarile in exterior pentru a te simti bine in interior.

Viata se masoara in functie de rapiditatea schimbarii, succesiunea influentelor care modifica fiinta.
— George Elliot

Sa nu te mai tin in suspans am sa-ti spun secretul pentru a-ti schimba viata radical.

Cum? Printr-o singura arma: atitudinea

O mare parte din viata ta implica atitudinea ta fata de tine si de altii si cum influenteaza aceasta atitudine modul in care te simti. Intelegea deplina a unei atitudini corecte poate contribui la o viata satisfacatoare si de succes.

In continuarea articolului peste cateva zile vei primi cateva idei si strategii prin care poti lucra la atitudinea ta.

Comments are closed