48

O persoana motivata

Persoana motivata

O persoana motivata are toate premisele de a se bucura de viata.

Are un avantaj imens fata de oricine.

Are linistea interioara de partea sa.

Forta zambetului lucreaza zi de zi pentru a-i aduce aurul sufletesc.

Iar barierele ridicate ostentativ in calea frumoasei sale ascensiuni devin cel mult niste glume proaste si depasite de vremuri.

Chiar daca de multe ori ne simtim precum un arici ce isi scoate tepii la cel mai mic fosnet, chiar daca am ajuns la un nivel defensiv extrem, inca avem posibilitatea de a repara greselile trecutului.

Sageti otravite vin inspre noi. Le putem face fata si fara scut.

Scutul ne apara de cei rai.

Din pacate insa, in acelasi timp ii tine la distanta si pe cei care nu merita acest lucru.

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

Precauti fiind, uitam ca in aceasta lume exista multi oameni de incredere.

Trecem pe plan secund construirea si mentinerea unei relatii, de orice fel, in dauna unor conflicte.

Sigur, aceste dispute nu au fost generate de noi (cel putin asa ne place sa credem).

E cat se poate de firesc sa luam atitudine in fata unor indivizi care au drept unica specializare in viata criticarea muncii celorlalti.

Dar trebuie sa ne ferim de cealalta extrema. A unui permanent razboi cu cei din jur. Si, ceea ce este si mai important, cu noi insine.

Nimic nu e mai daunator pe aceasta lume decat zbuciumul interior. Decat lipsa de incredere in propriile forte. Decat o agitatie continua si sacaitoare a propriei identitati. A propriei viziuni asupra viitorului. Asupra a ceea ce ne dorim sa ridicam si sa consolidam pe parcursul existentei noastre. E prima caramida de care ai nevoie. Aseaz-o cu grija. Si apoi totul va deveni mult mai simplu.

Istoria.
Apa pe care altii au traversat-o cu demnitate inaintea noastra.

Sunt prizonieri de razboi care nu si-au tradat colegii si care nu au divulgat secretele desi au fost batuti si torturati cum foarte greu ne putem imagina. Sunt oameni care si-au concentrat energia spre realizarea unei paci interioare fantastice! Asta le-a dat forta. Le-a dat puterea de a rezista si de a supravietui intr-un cazan sinistru si plin de adversitate.

Mai tarziu aveau sa declare faptul ca pur si simplu nu au simtit durerea loviturilor. Ca atentia lor era indreptata intr-o alta directie. Gandurile lor erau acasa, cu cei dragi. De fapt, acesti oameni au fost chiar si in captivitate mai liberi decat sunt multi dintre noi in viata cotidiana.

Cei care si-au dat viata in inchisorile comuniste de pe teritoriul Romaniei au stiut dinaintea noastra aceste lucruri. As putea spune chiar ca au fost oameni extraordinar de dezvoltati din punct de vedere personal. Au avut sufletul deschis si constiinta impacata. Au facut tot ceea ce a depins de ei. Si au lasat o mostenire scrisa cu sange.

E datoria noastra de a duce mai departe sentimentul libertatii si al depasirii oricarui neajuns. E datoria noastra de a ne transforma din niste persoane care mereu caute motive pentru a nu face ceva, in oameni dornici de a prelua initiativa si de a ridica mai mult decat un succes. De a ridica o viata. O viata de om.

„Poporul roman n-a rezistat datorita oportunistilor, ci datorita martirilor.”
— Dan Puric

 

Comments are closed