25

De ce barbatii inseala mai des decat femeile

Tineti-va de scaune fetelor! De ce inseala barbatii? Femeile sunt des perplexate de comportamentul si preferintele barbatilor in materie de sex (mai ales cand este vorba de sexul cu o alta femeie!).

Inainte de a explica fenomenul dovedit stiintific, voi intarzia povestind o anecdota foarte relevanta:

Intr-o zi, Calvin Coolidge (fost presedinte american) si sotia lui, au vizitat o ferma de gaini. In timpul turului, Dna Coolidge il intreaba pe fermier cum este posibil ca ferma lui sa produca atatea oua fertile avand in vedere numarul extrem de restrans al cocosilor prezenti. Fermierul, extrem de mandru raspunde: “Cocosii mei isi “fac datoria” de cel putin 20 de ori pe zi!”. Dna Coolidge, extrem de surprinsa, il roaga pe fermier sa il informeze pe Dl Coolidge despre abilitatile nemaipomenite ale cocosilor.

Fermierul, indoielnic, ajunge in fata presedintelui american si ii spune: “Domnule presedinte, m-a rugat sotia dvs sa va atrag atentia asupra faptului ca, fata de dvs, un cocos poate face sex toata ziua!”

Coolidge, sta un pic, se gandeste si raspunde: “Fermierule, acest cocos face sex toata ziua cu aceeasi gaina?”
Nu, domnule! De fiecare data este o gaina noua!
Du-te si spune-i asta Doamnei Coolidge!

Efectul Coolidge, care si-a luat numele dupa aceasta anecdota, este un fenomen demonstrat stiintific ce releva predispozitia genetica a masculilor din toate speciile mamifere de a avea mai multe partenere sexuale.

La barbati, exista o perioada necesara de refacere, imediat dupa sex, in care el, pur si simplu nu are niciun interes sa initieze inca un contact. Efectul Coolidge a demonstrat ca aceasta perioada necesara de refacere este redusa considerabil sau chiar eliminata in momentul in care i se ofera o noua partenera. Se presupune ca acest efect este extrem de responsabil in teoria evolutiei pentru supravietuirea si propagarea speciei umane precum si in cazul gainilor fermierului din anecdota de mai sus.

Ce pot femeile face in aceste circumstante? Dupa sex, barbatii, sunt imediat atrasi de alte potentiale partenere. Bineinteles, ei nu isi asculta mereu instinctele. Acest lucru tine de caracterul fiecarui barbat. Indiferent daca el inseala sau nu, va fi nefericit avand mereu aceeasi femeie in pat.

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

Efectul Coolidge este prezent in toate speciile de masculi si nu poate fi ignorat.

In schimb, el poate fi “pacalit”

Barbatii, fata de alti masculi de pe aceasta planeta, traiesc pe mult mai multe planuri decat cel instinctual. Noi, oamenii, traim (mai bine zis, suntem constienti) in planul fizic (instinctual), mental si spiritual.

In spatele dorintei genetice de a avea mai multe partenere, barbatii simt o si mai mare dorinta de VARIETATE. Dorinta MENTALA de varietate este mult mai importanta pentru barbati, iar ea este de obicei satisfacuta prin a avea mai multe partenere sexuale.

Nu trebuie sa fie mereu asa!

Fiecare femeie are o “temperatura” energetica. Fiecare femeie are un mod de a se comporta in pat. Cand vine vorba de sex, barbatii doresc aceasta varietate de comportament si de energie. Aceasta varietate poate fi oferita de aceeasi femeie.

Voi intra in detalii in alt articol, poate pe blogul meu in categoria sex si relatii. Sau aici pe Empower, in functie de interesul vostru.

Comments are closed