32

De ce cuplurile se vor desparti candva… (II)

Daca nu v-am socat suficient in articolul de ieri, o sa mai incerc si azi. :) Continuam cu inca 2 motive pentru care majoritatea relatiilor nu dureaza pe termen lung.

Dormitul impreuna

Numarul 3 din 5. Ce surpriza, nu-i asa? Inainte de a da cu piatra si a gandi “ce prostie!” stati un pic si ganditi logic. Nu priviti din perspectiva unei fiinte umane obisnuite care asa a fost invatata ca e firesc. Urcati cu intelegerea ceva mai sus, catre nivelul energetic si spiritual.

Ca si sisteme complexe trup-minte-emotii-constiinta, avem nevoie sa ne mentinem integritatea energetica zi de zi. Acest lucru se intampla insa extrem de rar, fiind “parazitati” zilnic din exterior de tot felul de alte surse. Chiar fara sa stim (sau sa credem) de multe ori pierdem cea mai mare cantitate de energie in relatiile cu cei dragi si apropiati, nu cu necunoscutii (certuri, suparari, frustrari etc).

La inceputul relatiei pierderea energiei prin dormitul impreuna se simte mai putin. Cele doua sisteme inca nu au ajuns sa “fuzioneze” chiar atat de mult incat sa se apropie de o saturatie. Dupa o perioada insa (care poate varia de la cateva luni la cativa ani, in functie de ceea ce fac partenerii in relatie) este aproape inevitabil sa nu intervina rutina somnului. Ca sa nu mai vorbim de obisnuintele de somn diferite (sforait, miscat in somn, trasul paturii, ore diferite de trezire) care distrug in timp campul energetic comun.

Osho spunea cu umor “Dupa cum vad eu, cel care a inventat patul dublu a fost unul din cei mai mari dusmani ai umanitatii. Nici macar in pat sa nu ai libertate!”. Deci s-ar putea considera ca in paturi separate in aceeasi camera ar fi totusi mai bine – insa de preferat este dormitul in camere separate (ca sa nu ajungem, totusi, ca in poemul lui Tagore).

Unii ar putea spune “Pai dupa ce ca ziua abia ne vedem, macar noaptea sa stam impreuna”. Cand mergeti impreuna in concediu sau daca aveti obisnuinte de somn care nu deranjeaza absolut deloc (sau care pot fi suportate si asumate fara frustrari, in timp) atunci e relativ in regula. Doar relativ, pentru ca asta nu inseamna ca nu se pierde energie – doar ca ritmul e mai incet.

Motivul spiritual cel mai important al “separarii” din timpul somnului il reprezinta insa practicile energetice ce ar fi de dorit sa fie efectuate noaptea (visare lucida, proiectii astrale, meditatii de expansiune a constiintei etc). In general e recomandat sa fii singur in acel moment, numai in cazuri deosebite, in care cei doi formeaza un “evolutionary duo” (cuplu ce evolueaza spiritual impreuna) fiind recomandate anumite momente in care practica nocturna se efectueaza impreuna.

Din pacate, e extrem de putin probabil sa existe multe astfel de cupluri, deci dormitul impreuna este privit ca un lucru firesc si de necontestat ce insoteste o relatie. Pe termen lung insa, e un factor ce induce plictiseala si obisnuinta in cuplu – moment in care despartirea emotionala e ca si instalata…

Prezentare care sa vanda

Descarca Ebook-ul Gratuit

"10 strategii simple pentru o prezentare care sa vanda" - aceste strategii iti pot salva zeci de ore de cercetare si incercare pentru a vedea ce functioneaza intr-o prezentare

Lipsa viziunii energetice si spirituale comune

Ne apropiem de varf. Pe locul secund ca si importanta situam incompatibilitatea. Nu nepotrivirea de caracter ce se invoca uzual in despartiri sau divorturi, ci lipsa viziunii energetice si spirituale comune.

Vorbim aici de o viziune dincolo de ceea ce oamenii obisnuiti construiesc impreuna (casa, copii, concedii, alte activitati). Nici macar dezvoltarea personala impreuna nu garanteaza stabilitatea relatiei pe termen lung, intrucat aceasta nu implica foarte mult energeticul si spiritualul practic, ci doar mental-emotionalul.

Am pomenit ceva mai sus termenul “evolutionary duo”. Sunt cupluri ce aleg sa evolueze indeplinind un “program existential” (misiune de viata) pe care si-l asuma de comun acord. Nu va ganditi la ceva “extrem de deosebit” – e vorba doar de o relatie diferita de traditionala institutie a casatoriei.

Accentul este pus pe crearea unei abordari spirituale a vietii si armonizarea propriei fiinte si apoi, impreuna cu celalalt, pe cat mai multe planuri: pe depasirea propriului ego, care distruge atat de multe relatii si pe scoaterea la iveala a sinelui auteentic.

Nu prea e cazul in societatea noastra insa – putini aleg sa vada viata astfel. Partenerii nu au, esential, multe lucruri in comun. In plus, nivelul de constiinta este inca destul de redus – si poate nu din vina lor, in mod expres. Manipularea realitatii de catre forte interesate si controlul populatiei sunt adevaruri la care incepem, incet, sa ne trezim si sa cautam mijloace de a le infrunta.

Si, probabil, intr-o buna zi, aceasta lipsa a viziunii inalte va fi eradicata pentru cat mai multe cupluri. Acela va fi momentul in care oamenii isi vor putea cunoaste mai profund adevarata fiinta si relatiile vor putea inflori libere.

Cauza principala

Ati fi poate tentati sa credeti ca factorul despre care tocmai am vorbit ar fi trebuit sa reprezinte “number 1”, data fiind complexitatea sa. Insa… surpriza! Locul 1 (cu coronita) este ocupat de o cauza la care aproape nimeni probabil nu s-ar gandi, intrucat este intrata in mentalul colectiv ca fiind ceva absolut normal. Dar tocmai normalul asta ne distruge relatiile cel mai adesea, ca un adevarat “ucigas invizibil”.

Deci, “bombele la purtator”, adevaratele dinamite ale tuturor relatiilor sunt incapacitatea barbatului de a controla ejacularea si a femeii de a controla descarcarea exploziva – in timpul actului sexual.

Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre acest subiect, va invit sa cititi articolul de azi de pe Lumea Reala – iar maine, tot acolo, cum inversam cei 5 factori distrugatori si cum cream o relatie spirituala deosebita.

Comments are closed